Verbetering van zelfbeeld door behandeling

Blauw = Zelfbeeld voor de behandeling. Geel = Zelfbeeld na de behandeling

Vermindering van klachten door behandeling

Blauw = klachten voor de behandeling. Oranje = klachten na de behandeling

In de eerste grafiek zie je dat bij veel clienten het zelfbeeld na de behandeling boven het gemiddelde van 100 ligt. Bij cliënten die bij mij een behandeling volgden nam het zelfbeeld gemiddeld toe met 11 punten. Ofwel, het zelfbeeld ligt na de behandeling gemiddeld een stuk hoger dan voor de behandeling.

In de tweede grafiek zie je dat de klachten sterk zijn verminderd na de behandeling. De klachten namen bij dezelfde cliënten af met gemiddeld 17 punten. De grensscore is daarbij 100. Een score onder de 100 betekent dat het klachtenniveau gedaald is tot normale klachten waar iederen wel eens last van heeft.

Als je de zelfbeeldtest gedaan hebt en lager scoort dan 104, kun je hier je eigen score vergelijken met de scores van deze cliënten. De blauwe score in de bovenste grafiek van de persoon die op jouw score lijkt, is dan je beginscore.
De gele score is de zelfbeeldscore die je ongeveer kunt verwachten na de behandeling.
De oranje score van die persoon er recht onder in de tweede grafiek is de afname van de klachten die je daarbij kunt verwachten.

Wil je er zelf mee aan de slag om je zelfbeeld te verbeteren? Lees dan het e-boek 'Denk je sterk, de Cursus bij de zelfbeeldtest'. Je zal er geen spijt van krijgen.