Kosten psycholoog en coaching


Psychologische begeleiding
De kosten van psychologische begeleiding bedragen in 2021 € 110,00 per gesprek van 45 minuten. Je kunt met en zonder verwijzing terecht. Met een verwijzing van de huisarts kun je de psychologische hulp deels of helemaal vergoed krijgen.

Vergoeding?
De ziektekostenverzekering dekt de psychologische begeleiding bij cliënten die een verwijzing hebben van de huisarts voor de GGZ met een vermoeden van een diagnose. In dat geval kan er 60 tot 100% vergoed worden, afhankelijk van je verzekering. De vergoeding gaat per traject van 5, 8 of 12 gesprekken. Bekijk eventueel het overzicht tarieven verzekerde zorg 2021.

Toelichting
Bij keuzevrijheid van je behandelaar, ook wel restitutiepolis genoemd, krijg je 100% vergoed. Bij een naturapolis krijg je 60 tot 90 % vergoed afhankelijk van de dekking die je hebt gekozen. (Voor alle polissen geldt het wettelijk eigen risico van € 385,- per jaar voor medische zorg.) Ik werk contractvrij en ga indien nodig in overleg met verzekeraars.

Eerst kennismaken? Vraag om een vrijblijvend intakegesprek. Ga je na de intake verder met de behandeling dan wordt de intake wel in rekening gebracht.

Coaching
De kosten van een coachgesprek bedragen € 110,00 per 45 minuten ex BTW (21%) of € 133,10 incl. BTW. Als de gesprekken met de coach gericht zijn op het voorkomen of herstellen van problemen of klachten zoals stress, angst, somberheid, trauma, moeite met opkomen voor jezelf, overspannenheid of burn out, hoef je geen BTW te betalen.

Vergoeding
Er zijn ook diverse werkgevers die coaching tot 100% vergoeden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij preventie van klachten, bij stress, burn out klachten, kans op uitval of bij outplacement, maar ook bij het verbeteren van het werkvermogen of het verbeteren van de balans tussen spanning en ontspanning.

Relatietherapie
De kosten van relatietherapie bedragen € 162,00 voor een dubbelconsult van 75 minuten. Relatietherapie valt tegenwoordig voor iedereen buiten de basisverzekering. Soms wordt het wel deels vergoed in een aanvullend pakket.


Afzeggen of verzetten afspraak
Je kunt een gemaakte afspraak tenminste 24 uur van te voren afzeggen per mail of telefoon (06-20058604). Zeg je een afspraak binnen 24 uur af, dan wordt de afspraak voor de helft in rekening gebracht.

Overzicht tarieven verzekerde zorg 2021