Het bereiken van doelen en je zelfbeeld


Het bereiken van je doelen is makkelijker als je een reëel en goed zelfbeeld hebt.

Uit de zelfbeeldtest© komen zes eigenschappen naar voren. Er is een directe verband tussen deze eigenschappen en het behalen van je doelen.

Doelen en zelfwaardering:
Negatieve gedachten over jezelf en gebrek aan zelfwaardering belemmeren je om vast te houden aan je eigen doelen. Het geloof in je doel wordt ondermijnd door gebrek aan zelfvertrouwen.

Doelen en optimisme:
Het aangaan van doelen is makkelijker als je gelooft in de goede afloop van dingen; als je het gevoel hebt dat je moeilijkheden wel aan kunt; en als je vertrouwen hebt in de toekomst.

Doelen en het verdragen van angst:
Om doelen te bereiken zul je soms dingen moeten ondernemen die onzeker of eng zijn. Als je angst en onzekerheid kunt verdragen, kunt je grotere doelen bereiken.

Doelen en opkomen voor jezelf:
Het is duidelijk dat als je dingen voor jezelf durft te vragen je je doelen makkelijker bereikt.
Ook als je duidelijk kunt zeggen wat je wel en niet prettig vindt, bereik je makkelijker wat je graag wilt.

Doelen en stresshantering:
Om doelen te bereiken moet je met de stress en frustratie om kunnen gaan die je onderweg tegenkomt. Anders is de kans groot dat je voortijdig afhaakt.

Doelen en realiteitsbesef:
Het is belangrijk de realiteit goed in te schatten bij het behalen van je doelen. Het zorgt dat je niet eindeloos blijft proberen om onhaalbare doelen te bereiken en je te richten op doelen die bij je passen.

In het e-boek van Psy-Image, de cursus bij de zelfbeeldtest laat ik je zien hoe je de zes eigenschappen verder kunt ontwikkelen, om met meer gemak te bereiken wat jij graag wilt.© Psy-Image - Mw.dr. K.I. de Groot, GZ - Psycholoog